ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

 

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Άγιος Μακάριος Νοταράς στεγάζεται στην δυτική πλευρά του μοναστηριακού συγκροτήματος και λειτουργεί από το 1999. Φυλάσσονται σε ειδικές προθήκες όλα τα κειμήλια του μοναστηριού ήτοι ιερές εικόνες, άμφια, ιερά σκεύη, μουσικά χειρόγραφα, τούρκικα φιρμάνια, κ.α.

Υπάρχουν και κειμήλια από ιδιώτες όπως φορητές εικόνες του Αρχιμ.π. Αθανασίου Κουλούρα, προσωπικά αρχιερατικά αντικείμενα του μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας κυρού ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ του Καραμάνου, τα οποία προσέφεραν οι ανηψιές του κ. Ελευθερία Σούλια και Μαρία Κουρουσοπούλου, προσωπικά αντικείμενα του μακαριστού Υδραίου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ, δωρεά του ανηψιού του Γεωργίου Ε.Καλαφάτη, ως περίτεχνος Σταυρός ευλογίας, δωρεά Άννας Δημ.Πέρκιζα.

Τα εγκαίνια του Μουσείου τελέσθηκαν επισήμως στις 15-8-2005 υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Το Μουσείο λειτουργεί  από 1ης Απριλίου έως 15ης Νοεμβρίου καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 10 π.μ. έως 5 μ.μ.

Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ και Διευθυντής ο Γ.Α.Ε. π.Ακίνδυνος Δαρδανός. Κατέτος το επισκέπτονται περίπου 5.500 άτομα.

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22980-54071.