ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΑΙΓΙΝΗΣ

Το νεανικό κέντρο Αιγίνης είναι το παλαιό οικοτροφείο το οποίο μετασκευάσθηκε και αποτελεί πλέον ένα υπερσύγχρονο  διώροφο κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως της Αίγινας, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού Αιγίνης.
Τον Νοέμβριο του 2010 άρχισε η εκ βάθρων ανακαίνισή του κτιρίου η οποία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο το
υ 2012, μερίμνη και πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. κ. Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου.

Στον ισόγειο χώρο του υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αμφιθεατρική αίθουσα για εορτές, εκδηλώσεις, διαλέξεις κ.λ.π. Στις υπόλοιπες αίθουσες έχουν τοποθετηθεί μπιλιάρδα, πινγκ-πονγκ, play-station, ποδοσφαιράκι και άλλα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια. Τρεις δε από τις αίθουσες του ισόγειου έχουν παραχωρηθεί στον μουσικό σύλλογο ΜΟΥΣΑ. Οι καθηγητές του συλλόγου παραδίδουν μαθήματα πνευστών και κρουστών οργάνων. Οι εμπειρότεροι μαθητές συγκροτούν την φιλαρμονική, η οποία παιανίζει μελωδικότατα στις λιτανευτικές πομπές των ενοριών της νήσου.

Στον αύλειο χώρο τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και οποιοδήποτε άλλο υπαίθριο παιχνίδι. Στον επάνω όροφο βρίσκονται τα δυο κατανυκτικότατα εκκλησάκια των Αγίου Εφραίμ και Αγίας Θεοδοσίας, το αρχονταρίκι με το τζάκι για τις συνάξεις των κατηχητών και γενικότερα των στελεχών του έργου νεότητας, οι αίθουσες που γίνονται οι κατηχητικές συνάξεις, ο ξενώνας και η κουζίνα.Γίνονται δε συνάξεις όλων των κατηχητικών βαθμίδων, με τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας, προκατώτερο, να ξεχωρίζουν.
Δραστηριότητες:ακολουθίες στα παρεκκλήσια, κατηχητικά μαθήματα, δανειστική βιβλιοθήκη, συνάξεις στελεχών, ομιλίες, παρουσιάσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, μαθήματα βυζαντινής μουσικής, μαθήματα μουσικών οργάνων, νεανικά παιχνίδια και πρωταθλήματα ατομικών και ομαδικών παιχνιδιών.

Τα παιδία δημιούργησαν και ετοιμάζουν την ιστοσελίδα του Νεανικού Κέντρου Νέοι της Αίγινας.

Υπεύθυνος του Νεανικού Κέντρου
είναι ο Αρχιμ. π. Σάββας Ζέρβας

Δέκα στελέχη κατηρτισμένα δραστηριοποιούνται εθελοντικά στο κέντρο νεότητας.

Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 18:00-21:00, Σάββατο 12:00-21:00, Κυριακή 11:00-13:00,

και όποτε άλλοτε γίνονται μαθήματα μουσικής ή ζητηθεί από τους κατηχητές κάποιας βαθμίδος.