ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ KΕΝΤΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Το Πνευματικό Κέντρο αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες και απευθύνεται κυρίως στους μαθητές και τους νέους των ενοριών του Κρανιδίου. Προσφέρει παιχνίδι και ψυχαγωγία στα παιδιά τις ημέρες που είναι ανοιχτό το Κέντρο Νεότητος . Διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά παιχνίδια, πιγκ-πογκ, μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι, σκάκι και επιτραπέζια παιχνίδια. Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με περίπου 250 βιβλία ποικίλου ενδιαφέροντος.

          Στο χώρο αυτό μια φορά την εβδομάδα γίνεται εκμάθηση παραδοσιακών κυρίως τραγουδιών της παιδικής χορωδίας από την μουσικό κ. Μαρία Μπουλουγούρη. Επίσης τα παιδιά που έρχονται στο Κέντρο Νεότητος έχουν συγκροτήσει ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα Κ.Ν. Κρανιδιακός και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα με άλλες ενορίες της επαρχίας της Ερμιονίδος. Διοργανόνονται εκπαιδευτικού περιεχομένου εκδρομές και συλλέγονται από τα παιδιά χρήματα για ενίσχυση ιδρυμάτων στα οποία φιλοξενούνται παιδιά όπως Η κιβωτός του κόσμου.

          Στο Κέντρο Νεότητος πραγματοποιούνται εκδηλώσεις  φιλανθρωπικού και παράλληλα επιμορφωτικού περιεχομένου με τη συμμετοχή μελών των ενοριών της πόλεως και με πρωτοβουλία του Ι.Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ τέτοιες εκδηλώσεις και έχουν αναπτύξει σε αυτές ειδικά θέματα πέντε προσκεκλημένοι ομιλητές.

          Το Κέντρο Νεότητας λειτουργεί για τα παιδιά κάθε Τρίτη και Παρασκευή απόγευμα και κάθε Σάββατο πρωί. Έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο πάνω από 100 παιδιά και έφηβοι  συμμετέχοντας λιγότερο ή περισσότερο στις παραπάνω δραστηριότητες. Το τηλέφωνο του Κέντρου Νεότητος είναι 27540/21682. Τα νέα μας μπορείτε να τα μαθαίνετε  στο http://diakonianeotitas.blogspot.com/ .

Υπεύθυνος για το Κέντρο Νεότητος είναι ο π. Χριστοφόρος Καραβίας.